keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Oranssi kurpitsa-broilericurry (gluteeniton)








Koska kurpitsakausi on nyt parhaimmillaan ja kaupoista saa hyvin
tuota oranssia kultaa, kehitin teille myös toisen kurpitsaohjeen. Tämä broilerikastike,
eli brittiläis-aasialaisittain "curry", sisältää sekä hokkaidokurpitsaa että kesäkurpitsaa.
Joten nyt ollaan kurpitsa-asian ytimessä. :) Muutkin kurpitsalajikkeet käyvät tähän hyvin.

Valitsin mausteet, joilla ruokaan tuli hieman intialainen makuvivahde, jota
itse rakastan sydämeni pohjasta. Nämä mausteet eivät aiheuta refluksioireita.
 Tämä ohje jää ehdottomasti syksyisten arkiruokieni
kärkikastiin ja ahkeraan käyttöön. Ja ohjeesta on helppo muokata vegetaarinen,
kun korvaa broilerin tofulla tai kasviksilla.

Aikaa tämän valmistamiseen kului vartti, joten sopii kiireiseenkin päivään.
Ohjeesta ruokkii kaksi nälkäistä suuta.

Tarvitset:
oliiviöljyä
n. 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
n. 200 g kesäkurpisaa (raakapaino)
n. 400-500 g oranssia kurpitsaa, esim. hokkaidokurpitsaa tms., lajilla ei ole merkitystä
(paino on laskettu raakana, ilman kuoria ja siemeniä)
0,5 rkl kasvisfondia (jos et löydä fondia ilman valkosipulia ja olet sille herkkä, jätä pois)
noin 3 dl vettä
suolaa oman maun mukaan
1 rkl kuivattua persiljaa
2 tl kurkumaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl kuminaa
0,3 tl muskottipähkinää
0,3 tl kaardemummaa
1 dl vähärasvaista laktoositonta tai vähälaktoosista ruokakermaa
suolaa

Kuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko se pienehköiksi paloiksi. Kaada kattilaan
tilkka oliiviöljyä ja paista kurpitsanpaloja pari minuuttia, kunnes pinta hieman pehmenee.
Kaada joukkoon vettä niin, että se ulottuu kurpitsoja hieman yli puolivälin, arviolta 3 dl.
Kiehuta kurpitsoja, kunnes ne pehmenevät. Soseuta kurpitsat tasaiseksi soseeksi,
lisäää suolaa ja kasvisfondi, sekoita. Laita sose sivuun.

Pilko kesäkurpitsat. Paista niitä ja broilerifileitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne ruskistuvat.
Lisää paistovaiheessa joukkoo kurkuma ja persilja sekä suolaa.
Kun kurpitsat ja broilerit ovat kypsiä saaneet väriä, kaada kurpitsasose joukkoon.
Lisä kaneli, kumina, muskottipähkinä ja kaardemumma sekä ruokakerma.
Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Jos kastike ei ole riittävän juoksevaa, lisää joukkoon vielä hieman vettä. Kiehauta.

Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa. Taivaallista!


** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **







2 kommenttia: