sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Helppo ja juhlava feta-pinaattipiirakka (gluteeniton)










En ole hyvään toviin leiponut, joten tartuin taas ilolla  taikinakulhoihin ja piirakkavuokaan.
Syntyi sopivan suolainen feta-pinaattipiirakka,
joka on nopea ja helppo leipoa ja sopii vaikka juhliin tarjottavaksi.

Itse käytin piirakkaan myös kesällä kuivattuja nokkosia, mutta jos sinä et
saa käsiisi nokkosia, voit hyvin korvata niidenkin osuuden pinaatilla.
Pakastepinaatteja koskeva vinkki: Lidl myy pakasteena pinaattia, joka
ei ole muhennosta vaan kokonaisia lehtiä. Itse käytän aina sitä.


Siispä essu eteen ja leipomaan! 

Pohjaan tarvitset:
1,5 dl gluteenitonta hienoa jauhosekoitusta
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
(tai koko määrä vain toista)
1 tl psylliumia
0,5 tl suolaa
100 g laktoositonta tai vähälaktoosista margariinia
1 kananmuna
2 rkl laktoositonta tai vähälaktoosista maitoa


Täytteeseen tarvitset:
3 porkkanaa
300 g pakastepinaattia sulatettuna
100 g ryöpättyjä nokkosia
(tai koko määrä pinaattia)
1 purkki (200g) vähälaktoosista tai laktoositonta fetaa
200 g creme fraichea
1 dl laktoositonta tai vähälaktoosista maitoa
3 kananmunaa
kourallinen tilliä silppuna
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua persiljaa
0,5 rkl kuivattua yrttisekoitusta oman maun mukaan
1 dl vähälaktoosista emmentaljuustoraastetta

Sekoita voi ja jauhot sekä suola ja psyllium, lisää muna sekä maito ja sekoita taikina
tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sulata pinaatit ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois siivilän läpi.
Jos käytät kuivattua nokkosta, kiehauta niitä tovi ja purista samalla tavalla vedet pois.
Tuoreet nokkoset ryöppää ja puristele vesi pois. Sekoita nokkoset ja pinaatit keskenään.
 Jos et pääse käsiksi nokkosiin, korvaa niiden osuus pinaatilla.
Leikkele porkanoista ohuita, noin 3-4 sentin pituisia siivuja. Paista niitä öljyssä pannulla 5 minuuttia.
Vatkaa creme fraiche, munat, maito ja mausteet keskenään. Silppua joukkoon myös tilli.

Ota taikina jääkaapista, voitele normaali piirakkavuoka (halkaisija noin 23 cm) ja painele
kylmä taikina vuokaan jauhoisin käsin. Levitä taikinan päälle porkkanat, pinaatti-nokkosseos,
ja fetat ja kaada päälle muna-maito-creme fraiche-seos.
Ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta.

Paista uunissa noin 35-40 minuuttia.
Pohja leikkautuu ja pysyy kasassa parhaiten, kun tarjoilet piiraan jäähtyneenä.

 ** Seuraa Vatsan vapaapäivää Facebookissa TÄÄLLÄ **
 ** Kurkkaa Muotoseikka-sisustusblogiini TÄÄLLÄ **






1 kommentti:

  1. Kiitos hyvistä resepteistä :D näitä on ilo kokeilla. Siksi seuraava tervehdys: http://elohuone.blogspot.fi/2015/09/wautsi-vau-tallaista-minulle-liebster_17.html

    VastaaPoista